L1300441.JPG

Unes dues-centes persones continuaven reunides en assemblea dijous 1 de març a les 10 de la nit a la UB, en el marc de la protesta d’estudiants contra les retallades. Hi he passat un moment i l’assemblea estava en ple debat. Jo no vinc d’ambients assemblearis i malgrat haver-ne vist unes quantes d’aquestes assemblees em continua impressionant l’ordre amb què la gent va parlant, la capacitat de insistir i insistir en un mateix tema, o el valor supra-democràtic que li atorguen. En tot cas, quan he marxat semblava que hi havia per una bona estona i just en aquell moment parlava un ‘company’ de Madrid.

L1300416.JPG

Tot i que l’accés era lliure, a l’entrada principal de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona hi havia aquesta pancarta com obstaculitzant simbòlicament el pas i que deia: “Tancat per reformes”…

L1300434.JPG

He fet fotos a alguns dels molts diversos eslògans que es poden trobar dins de la UB okupada. Un dels que més triomfa aquests dies és aquest penjat a l’esàtua de Sant Isidor: “Si os hacéis los suecos nos haremos los griegos”.

L1300429.JPG

Aquest cartell m’ha agradat especialment: “Art is the weapon”, l’art és l’arma…

L1300428.JPG

Sempre en colors negre i vermell, aquí diuen: “T’importa el futur dels teus fills? Lluita!! No a la privatització!!”

L1300427.JPG

En aquesta cartolina insisteixen en les referències gregues i en bilingüe grec-català els estudiants han esccrit: “No pagarem la seva crisi!”

L1300417.JPG

Aquest altra eslogan l’ha fet famós a mitja tarda l’agència EFE  i encara està penjat a una de les portes de la UB: “Pensar no està de moda”.

L1300431.JPG

Aquest rètol és especialment dur amb les universitats, ja veieu que acaba amb un contundent “Mort a la Universitat” i “Visca l’escola Moderna” de Ferrer i Guàrdia. L’argument previ és clar: “Li esteu demanant educació al mateix estat que carrega contra vosaltres i us persegueix pels carrers?”

L1300419.JPG

I podríem seguir i seguir perquè, com acostuma a passar en les periòdiques protestes d’estudiants, els eslògans són molt diversos i originals…

L1300425.JPG

En tot cas aquest, que reivindica una universitat pública i lliure, és el que ho resumeix tot.

(Per cert, aquest matí a RAC1 ha parlat una representant dels estudiants, parlava molt suau i bé però amb idees contundents. També en aquest cas m’ha xocat sentir el despreci a la democràcia representativa en front de l’assemblearisme. Passa que després arriben les eleccions i guanya el PP. Guanya? A Espanya, arrasa)

Com sempre, seguirem informant…