Si en qualsevol moment de l’any -per exemple aquest Nadal- passeu per l’Empordà, no deixeu de passar pel Museu de la Confitura de Torrent. El va fundar Georgina Regàs fa 8 anys i tot el que s’hi pot comprar és una delícia. Jo hi vaig anar dissabte passat i vaig sortir amb una melmelada clàssica de maduixa i una de figues, mel i llorer. Però sobretot, sobretot, el que em va fer il·lusió és poder parlar amb la Georgina Regàs, germana de qui va ser fundador de Bocaccio Oriol Regàs i de l’escriptora Rosa Regàs:

GC – Com va començar el Museu de la Confitura de Torrent?

Georgina Regàs: “Aquí a Torrent (Empordà) teníem un llimoner, i teníem tantes llimones que no sabíem què fer-ne! Vaig començar a fer confitures i se’m va obrir un món increïble. Vaig obrir un petit obrador, les vaig començar a vendre i -quan em vaig jubilar- se’m va ocórrer obrir aquest museu, a partir d’un museu de la xocolata que havia descobert al País Basc francès, sortint de Biarritz. I ja portem 8 anys, va bé!

GC – De totes les que fas, quina t’agrada més?

GR – A mi m’ha agradat sempre la taronja amarga. Però també el fet de fer combinacions, un cop t’hi poses… fer una confitura no és altra cosa que conservar una fruita, una verdura o una espècie: es pot conservar tot! Depèn del que et cau a les mans, et fa gràcia combinar-ho. No has de tenir un màster sinó ganes de fer-ho!

GC – Com convidaries la gent a venir a visitar el museu de la Confitura de Torrent? I a tastar confitures!

GR – El que ens funciona millor és el boca-orella. No tenim capacitat econòmica per posar grans anuncis. Ens ho passem molt bé però tot just cobrim despeses. Però tenim uns beneficis atípics que a mi em compensen sobradament -si es poden pagar totes les factures ja en tinc prou perquè són coses que et fan la vida molt més agradable.

GC – Tens clients fidels?

GR –  Sí, molt, gent que ve especialment aquí. Fins i tot s’ho fan enviar tot i que costa tant l’enviament que el que prenen, però em diuen que no poden viure sense aquestes confitures! I això fa molta satisfacció!

No hi ha cap article relacionat.