“Perdoneu, em surten del cor les següents paraules: ‘Rajoy, dimissió ja!’

És el que ha dit l’economista Gonzalo Bernardos durant la taula rodona ‘El problema de l’habitatge a debat’, al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. L’acompanyaven en el debat Ada Colau, Lluís Cameron, Ramon Roger i Albert Alegret. En una sala, per cert, amb unes vistes esplèndides al pla de la Catedral i al carrer del Bisbe, amb gent anant amunt i avall a peu o en bicicleta, ho veureu al vídeo.

En un moment determinat, i arran de la notícia que el govern espanyol s’està plantejant que comprar un pis de més de 160.000 euros pugui donar residència espanyola a estrangers, Bernardos s’ha mostrat molt contundent i ha afegit:

“És increïble que un dret de ciutadania es compri amb 160.000 euros. És una vergonya que els nostres joves hagin de sortir del país, no tinguin casa, no tinguin treball, que la taxa d’atur dels joves entre 16 i 25 anys sigui del 52% i ara volguem que vinguin xinesos i russos. No tinc res contra xinesos i russos, no tinc res contra la immigració però, quina imatge donem com a país? Espanya es ven fins i tot el ser ciutadà d’aquest país! Si m’arriben a dir fa tres anys el que estic veient hagués dit: ‘No, és increïble, no pot ser!’  El problema és que el 2013 serà pitjor i: quina xorrada se’ls acudirà?”

I ha rematat: “La gent diu: ‘tenim el govern que ens mereixem!’ I no, encara que haguéssim estat molt dolents… no ens el mereixeríem!”

I si mireu el vídeo veureu que parla del tema del blanqueig de diners…