Un centenar de veïns del Gòtic han fet finalment la seva “calçotada popular sense calçots”, convocada per l’Associó de veïns i veïnes. S’han reunit en un ambient festiu a la plaça del 8 de març o plaça dels peixos (entre Portal de l’Àngel i Via Laietana, per entendre’ns) i no han pogut fer calçots perquè el Districte de Ciutat Vella no els ha donat el permís per a fer foc a la via pública.

Així que com que són molt pràctics i no es volien quedar sense dinar popular han reconvertit la calçotada en “paellada” ja cuita: “No volíem que aquesta actitud del municipi acabés amb la nostra idea de defensa de l’espai públic com a lloc de trobada veïnal. Les paelles les hem hagut de cuinar i transportar…” A la plaça hi havia vàries pancartes que deien: “Recuperem el barri ja!” i “Espai públic = espai de trobada”. L’ambient era fantàstic, gent que viu i estima el barri!

També repartien material contra la corrupció. Recordeu que arran dels diversos casos de presumpta corrupció al districte la Xarxa Veïnal de Ciutat Vella va iniciar fa uns mesos una campanya contra la corrupció i es va personar com a acusació popular. Actualment estan a a l’espera de la ressolució de la jutgessa per saber si són acceptatats com acusació popular o no: “Aviat tindrem notícies sobre com va la personació de l’associació de veïns com acusació popular en la causa oberta per la trama de corrupció de Ciutat Vella”, m’expliquen.

No hi ha cap article relacionat.