A 16 de juliol, en ple estiu, dia de la mare de Déu del Carme, hem fer la dotzena Ateneuesfera, la trobada-tertúlia de blogs que des del 2008 fem més o menys trimestralment a l’Ateneu Barcelonès. En aquest temps han passat 51 bloguers per l’Ateneu, ahir érem 19, quatre que venien per primera vegada convidats i la resta que repetíem.

Com que jo sóc qui els convoco a l’Ateneu em toca fer de moderador, dinamitzar-ho i intentar que parli tothom. Ahir, veient tants bloguers col·locats com vam poder al Jardí Romàntic, semblava difícil que poguéssim mantenir una sola conversa durant dues hores i mitja, però mireu per on ho vam aconseguir i al menys per a mi va ser molt interessant!

Fins que al final, a tres quarts de 9 vam donar per acabada la conversa única, que es va convertir en diàlegs a totes bandes i en totes direccions!

Ateneuesfera d

De temes en van sortir molts. En Miquel Saumell va preguntar on ens imaginàvem Google Plus dintre d’un any. S’haurà menjat Facebook? Hi va haver respostes per a tots els gustos:  Daniel Vidal va insistir en que tendim a pensar que una eina en substituirà una altra però això no té per què ser així. Poden coexistir, de la mateixa manera que s’estan creant xarxes socials de tot tipus:  per lligar, per trobar feina… En Xavier Caballé va venir a dir que encara no és moment de mullar-se: “Parlem-ne d’aquí un any!”

Vam fer una ronda explicant aspectes positius i negatius del nostre blog durant el curs que ara tanquem:  Per exemple, per l’Enric March el més positiu del blog és senzillament que li permet escriure, exercir d’escriptor. L’Isabel Aparici de Caligrafies Urbanes va destacar la seva col·laboració amb les reivindicacions veïnals de Can Batlló. La Marta Millaret de Volar de nit va posar sobre la taula el tema dels comentaris: “tu no tries qui t’escriu” i això de vegades pot portar alguna incomoditat. En Sani Girona ens va presentar la seva proposta “perquè es conservi la memòria audiovisual dels actes culturals”.

Aquí aniré posant els enllaços del que diuen algun dels blogs de l’Ateneuesfera d’ahir:  Miquel Saumell,  Roser Caño (que ens va regalar un exemplar dedicat del seu llibre!), Sani Girona,  Des de la Mediterrània

En Víctor Pàmies ens va parlar de les seves aventures amb el llibre “Amb cara i ulls” i ens va presentar l’homenatge blogaire que es farà el 22 d’agost a Enric Valor.

David Rodríguez ens va posar al dia respecte els Premis Bloc Catalunya 2011, que ja estan en plenes votacions.

En Galderich va comentar que dels blogs li agrada l’atemporalitat: “És còmode perquè pots no seguir-los sempre, entrar-hi de tant en tant i la majoria dels continguts encara són vigents”.

I podríem seguir i seguir perquè realment tothom va parlar i aportar coses interessants.  En tot cas, aquí teniu la llista de tots els blogs participants en la 12a Ateneuesfera, seguirem a la tardor!

Blogs convidats:

Enric H. March http://enarchenhologos.blogspot.com

Marta Millaret, de Volar de nit

Sani Girona http://sgironaroig.wordpress.com

Isabel Aparici http://caligrafiasurbanas.blogspot.com

Blogs que havíem participat anteriorment

Montserrat M. Vilardosa (Clídice) / http://untelalsulls.blogspot.com

Víctor Pàmies / Raons que rimen / http://vpamies.blogspot.com

Joan Puigmalet / Gazophilacium / http://lexicografia.blogspot.com

Roser Caño / Antaviana / http://rcanovalls.blogspot.com

Daniel Vidal / Himagina / http://himajina.com

David Rodríguez / Quotidianitats / http://quotidianitats.blogspot.com

Francisco José Moya / Nautilia / http://www.nautiliaonline.com

Galderich / Piscolabis Librorum / http://piscolabislibrorum.blogspot.com

Jaume Ortí / Temps d’incertesa / http://blocs.mesvilaweb.cat/borinotus

Marta Luna / Todoreh / http://todoreh.blogspot.com

Miquel Saumell / El Radar de Sarrià / http://elradardesarria.blogspot.com

Pere Andreu Jariod / El Quadern de l’Apuntador / http://elquaderndelapuntador.wordpress.com

Salvador Sorrosal / Sorrobloc / http://sorrobloc.blogspot.com

Xavier Caballé / L’home dibuixat / http://caballe.cat/wp

I last but not least, Guillem Carbonell / www.guillemcarbonell.cat