L1310700.JPG

A la sala Borralleres de l’Ateneu ens hem trobat un cop més -i ja en van 13!- per fer l’Ateneuesfera, una tertúlia de gent que fem blogs. Parlem dels blogs, de les xarxes socials, del món 2.0 en general i de tot el que va venint… En total ja han passat més de 50 blogs per la tertúlia i avui érem vint persones representant 18 blogs.

Les primeres dues hores ha parlat tothom, hem fet repàs de les alegries que ens ha donat el blog els últims mesos: gent que hem conegut, comentaris que hem rebut, posts especialment exitosos…

La tercera hora ja ha estat en més petit comitè i els que hem allargat la tertúlia hem parlat de coses com el “soroll a la xarxa”. Com seleccionar? Quines eines podem utilitzar?

Algú, crec que Xavier Caballé, ha dit: “Google ordena però tu t’has de trencar les banyes per decidir què t’interessa més. Perquè en el fons google és una eina de publicitat, més que no pas un cercador…”

Els participants érem:

– Aitor Aretxaga, Coses de Barcelona, un blog sobre els detalls que fan de Barcelona una ciutat diferent, que tradueix al castellà i en part a l’anglès. I content per l’èxit del seu text sobre l’orca Ulisses, amb moltes visites des dels Estats Units, potser des de San Diego?

– Josep Manel Vidal, del blog Filantprim , un espai cultural escrit a la vora de Xàtiva que en part ja s’ha convertit en llibre.

– Núria Valls, Clssics, un gran exemple d’aprofitament de l’eina dels blogs en el món de l’ensenyament més complex.

– Isabel Aparici, Caligrafies Urbanes , amb fotos les pintades més actuals que es poden trobar als carrers de Barcelona!

– Marta Millaret, Volar de nit. Per ella el blog representa “disciplina d’escriure, un projecte, una via d’accés a altres persones i textos i els tan desitjats comentaris”! Explica que en el seu blog de ficció rep comentaris de gent no sap si els textos són realitat o ficció…

Xavier Caballé, ontent de les 5000 visites que va aconseguir amb el post on explicava com desempallegar-se del .es a les adreces de blogspot.

– Mercè Piqueras, Lectora Corrent  que un cop més ens ha omplert amb la seva sensibilitat i coneixements.

– Pere Andreu Jariod, El quadern de l’apuntador , que ens ha presentat un blog satèl·lit, també de música clàssica i òpera: Petjades clàssiques, amb apunts  més breus i fotos.

– Marco Giralucci que escriu el blog en italià Catalogna Oggi i participa del blog col·lectiu Spaghetti BCN .

– Fabio Pitrola, impulsor del fantàstic blog col·lectiu SpaghetiBCN , que rep unes 1500 visites diàries úniques de mitjana!

– Albert Ullibarri, The Daily Avanlanche, content d’haver trobat una eina per escriure i expressar-se en públic.

– Joan Puigmalet, Gazophylacium, content per haver trobat especialistes com ell en diccionaris però del Quebec i França.

– Miquel Saumell, El Radar de Sarrià   que continua imparable comentant els temes de la més candent actualitat des de la vila de Sarrià, ara també difonent-los per Twitter, cosa que no veia tan clara fa un any.

– Galderich, Piscolabis Librorum. L’Albert continua escrivint posts elaboradíssims sobre el món dels llibres d’època.

– Toni Bernat, que a més del seu fantàstic blog fotogràfic Subjectes avui ens ha presentat Instantànies un nou blog fet a base de fotos únicament pujades des del mòbil.

– Roser Caño, Antaviana, a qui li agrada interactuar amb els lectors-escriptors de comentaris…

– Montserrat M. Vilardosa, Un tel als ulls , feliç d’haver arribat als… 13.000 comentaris! I que s’ha mostrat admiradora d’Italo Calvino.

– Sani Girona, que proposa que fem accions col·lectives…

Moltes gràcies a tots per participar-hi. La propera Ateneuesfera ja serà la d’estiu…

(Aquí teniu els enllaços que als posts que han publicat alguns dels participants:

El Radar de Sarrià: Tretzena Ateneuesfera

The Daily Avalanche: Biodiversitat

Roser Caño: 13a Ateneuesfera