L’Espai Mallorca del carrer del Carme s’ha omplert aquest vespre de gom a gom per recordar i homenatjar Salvador Iborra, poeta valencià assassinat fa un mes al barri de Sant Just de Barcelona. L’acte ha començat amb uns 20 minuts de retard per un bon motiu: s’esperava l’arribada de la seva família, que venia en Euromed des de València. M’ha agradat molt un vídeo que han passat, i en concret el moment en què es veien uns estudiants d’institut del País Valencià llegint en rotllana un dels seus poemes. La periodista Eva Piquer ha llegit un text escrit per Sebastià Bennàssar, un dels millors amics d’Iborra, aquí teniu el fragment del final, d’on he tret el títol d’aquest post:


A continuació, l’actor Jaume Comas ha recitat “a la manera oriental” poemes del poeta valencià. Si veieu el vídeo entendreu què vol dir això de la manera oriental:


I just abans que jo hagués de marxar ha parlat un dels seus amics, que ha explicat com Salvador Iborra estimava el seu país, li agradava ser seductor i era un gran amic dels seus amics. Però el van matar.


– “Has llegit el que ha escrit avui Vilaweb?” m’ha dit un amic a l’entrada. No, no ho havia fet, Roger Cassany hi relata “la mort gens casual d’un poeta”, reconstrueix les últimes hores d’Iborra, assassinat el 29 de setembre a Barcelona i com va discutir amb els mossos mitja hora abans de morir denunciant els nois que el van matar pel robatori d’una bicicleta. És impressionant, creieu-me que no té pèrdua, llegiu-lo clicant aquí.

No hi ha cap article relacionat.