Individualment poc podem fer des de la distància més que observar, creuar els dits, pensar en la gent que està patint, mostrar la nostra solidaritat, exigir als nostres governs que recolzin el poble japonès  i desitjar sort als que estan passant aquests moments tan difícils. No és hora encara de treure conclusions sinó de treballar per ajudar, però sí que crec convenient deixar constància que des de Barcelona i des d’arreu pensem en ells i fer unes breus reflexions:

Tots tenim l’ai al cor amb el tema nuclear i suposo que més o menys hem pensat el mateix:  quina prepotència la humana de pensar que pot assegurar que unes centrals com les nuclears poden ser segures sense comptar, per exemple, amb els riscos que no depenen de la pròpia humanitat sinó de la terra i l’univers que van fent el seu rumb. Ja sé que ens trobem en la contradicció de voler mantenir i exportar un tipus de vida i les necessitats energètiques que comoporta. Però és clar, un terratrèmol de 8,9  graus pot amb una central nuclear i amb qualsevol altra cosa que se li posi al davant. Esperem que tot plegat acabi bé però fa molt mala pinta i a més constata això que deia abans: que l’home no ho controla tot i que un dels riscos de les nuclears són precisament aquest fet. Però vaja, diria que és un camí sense retorn: heu vist el mapa de les 25 nuclears en construcció i 50 més planejades a la Xina? Uf.

També constato com la immediatesa de la informació ha fet el món més petit. Veient imatges en directe des del Japó tots estem patint i preocupats com si els fets estiguessin passant al costat de casa. Vaja, és que de fet passen al costat de casa. I diria que ens passa a nosaltres i a ciutadans de tots els països del món.  Jo crec que això és bo, és una bona conseqüència de l’era internet, no podem suportar veure imatges de gent que ho passa malament sigui on sigui.

Des d’un principi m’ha impressionat la manera com el poble japonès ha sabut reaccionar davant un fenomen tan immens i desgraciat com el que estan vivint. Seguirem molt pendents del que aquests dies passi al Japó.  Per cert,  he buscat a google “Barcelona solidaritat Japó” i de moment només em surt la declaració que el Barça ha fet al respecte:  “El Barça amb el Japó”.

No hi ha cap article relacionat.