Javier Mariscal va presentar dimarts a l’Escola Elisava de la Rambla la seva nova cadira, que es diu “Green” i és ecològica, 100% reciclable. L’ha fet per encàrrec de Mobles 114. No havia sentit mai Mariscal en directe, em va recordar molt l’humor de Pepe Rubianes pel to, el vocabulari i les constants referències al sexe que va fer al llarg de la presentació.

L1290829.JPG

Sobretot, no us perdeu el vídeo, una part de “l’argumentari” de venda que va utilitzar sobre la cadira Green. Contextualitzeu-lo, tot el que diu ho diu en plena presentació i amb complicitat amb el públic, jo vaig riure moltíssim, em va encantar la seva posada en escena!  Mariscal reivindica el disseny i es queixa, a la seva manera, que la gent no sempre el valori. Que fins i tot el disseny d’una cadira és important! Perquè és un moble que després utilitzaràs molt, que et donarà confort, o no. Explica que no entèn com és que la gent compra “el invento este de las sillas de plástico que venden en los supermercados”, cadires de plàstic i de molt baixa qualitat quan serà una cadira probablement serà per tota la vida. “Para eso estan los diseñadores, para hacer la vida mucho más agradable, bonita, guay!”. Però veureu que tot això ho diu a la seva manera…

L1290828.JPG

Segons els seus creadors, la cadira cadira Green és un projecte que “neix amb el compromís de millorar la qualitat de vida i la preservació del Planeta”. Està pensada sobretot per a locals col·lectius: biblioteques, escoles o fins i tot restaurants. “Però jo la tinc al meu petit mejador” va dir Mariscal. És un producte 100% reciclable, amb seient de polipropilè reciclat i estructura de fusta o metàl·lica pintada.