L1310481.JPG

Les columnes de fum negre que es veien aquesta tarda en l’horitzó del centre de Barcelona em recordaven -salvant les distàncies, és clar- aquelles de la Setmana Tràgica. Perquè no era una columna sinó que anaves veient una aquí i una allà. Escric aquestes línies amb el soroll de fons de l’helicòpter dels Mossos que intenta infroctuosament dispersar els últims grups d’esvalotadors que queden al centre de la ciutat, després dels incidents provocats per uns pocs bens organitzats i que contrasten amb els milers de persones cíviques i de totes les edats que he vist manifestar-se aquesta tarda a Barcelona.

focPF.jpg

Dels inicidents, una de les imatges que més m’ha impactat és aquesta que ha publicat Vilaweb i que mostra foc davant l’edifici de la Pompeu Fabra a Balmes, on molts hem estudiat d’una manera o una altra (jo em colava a la Biblioteca quan era acabada d’estrenar!)

acomin5.jpg

Les fotos que reprodueixo a continuació mostren el foc de la tarda i són del periodista Alfred Comín. Us recomano que veieu el seu fotoreportatge sencer clicant al seu blog Barrinant a Ciutat Vella clicant aquí.

acomin3.jpg

Més enllà de la tristesa que em produeix veure flames a la ciutat, cal saber el que ha dit Joaquim Forn, tinent d’alcalde de Barcelona, a la nit a RAC1: que s’han cremat més de 250 contenidors i que cada contenidor costa uns 1000 euros.

alfred1.jpg

Com veureu a sota, en fotos meves, els serveis de neteja hi han intervingut força ràpid. A les 8 del vespre al carrer Pau Claris sortia fum de cada contenidor i ja els estaven recollint, mireu:

L1310462.JPG

El que sobte és que això pugui passar quan tothom sabia que passaria.  Carai, què impotents! A la mani he vist corredisses de pares amb fills per culpa dels que cremaven aquests contenidors, vol dir que per culpa d’incidents com aquests tenim dificultats per garantir el dret de manfestació…

L1310472.JPG

L1310473.JPG