L1310175.JPG

Fa temps que penso que el carrer Ferlandina de Barcelona té molt d’especial, a primer cop d’ull és un carreró estret del Raval més aviat brut i lleig que uneix el Macba amb el barri de Sant Antoni, però quan hi pares atenció veus que està ple de locals interessants, plens d’activitats i events de tot tipus: polítics, musicals, periodístics… Hi ha la redacció de Vilaweb, botigues de discos amb rerabotigues per a actuacions, el restaurant Imprevist, la casa de barrets Dekap, l’Echorek Dub Factory…

… però fins avui no havia entrat a l’Horiginal, un dels restaurants que toquen amb la plaça dels Àngels i que amb la seva sala d’actes del fons segueix aquest model d’integració de negoci i activisme cultural. La sala és acollidora, està al fons del passadís -passades les taules-. Hi he anat per assistir a la presentació de la novel·la ‘Talent’, del periodista, escriptor i company  meu a l’ARA, responsable de la secció de llibres, Jordi Nopca.

eltalent.jpg

M’agrada anar als llocs sense saber què hi trobaré i aquesta vegada la sorpresa ha estat especialment important perquè no m’esperava el hàppening que han fet! Amb esperit surrealista el periodista Nopca, igual que un caçador caçat, ha fet d’escriptor entrevistat, (en realitat de periodista entrevistat) per l’editor Miquel Adam, i per Jordi Puntí i Núria Cots…


-“Senyor Nopca, què pensa dels editors?”

-“Quin autor ha influït més en la seva obra?”

-“Un pintor preferit?”

-“Què és el realisme per vostè?”

Ja dic que tot amb format de preguntes i de respostes d’acte surrealista, o d’un volgut fals realisme, on tots quatre han jugat al rol de la comèdia.


 Al final, però, Jordi Nopca ha llegit un text seu i el pròleg, com podeu veure al vídeo…

De què va el talent? “Júlia Nonell i Marco Casanova tenen 25 anys i el cap ple d’entusiasme. Per engegar el seu projecte, Edicions del Cocodril, no dubten a robar un prototip capaç de detectar el preuat i fugisser talent literari…”

Vaja, que Jordi Nopca “debuta amb una novel·la d’aventures literàries, optimista i sensorial”.