La presentació del llibre “Intuïcions del cor” de Maria Teresa Quintana ha reunit avui molta gent a la sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret de Barcelona, per escoltar el monjo de Montserrat Manel Gasch, el jesuïta i teòleg Xavier Melloni, el filòsof Josep Maria Terricabras i la pianista Liliana Maffiotte.


Mereix molt la pena escoltar la intervenció de Terricabras i no intentaré resumir-la, millor que l’escolteu. Repassa històries de joventut comuns amb Martia Teresa Quintana: “Ella vivia al convent de monges del carrer Elisabets 12, al costat de l’Institut del Teatre. I quan sortíem de l’Institut fèiem llargues xerrades al carrer…”

Terricabras ha acabat amb aquesta reflexió: “Si algú em preguntés quina és la més gran aportació del cristianisme a la manera de viure dels humans? Per a mi és que l’amor no és reactiu, no ve després que algú t’estima, no s’estima perquè t’estimen sinó que s’estima encara que no t’estimin”.


Per la seva banda, Manel Gasch, monjo de Montserrat, ha destacat tres coses: la simplicitat però gran sentit dels relats; la visió espiritual de l’autora, cristiana i oberta a tot el que és integrat en el cristianisme; el místic -com deia el germà Roger de Taizé- és qui troba Déu en les coses de cada dia, i això es respira en aquest llibre, donant un testimoniatge senzill; i en tercer lloc, és un llibre autobiogràfic i ha recordat el seu professor a Roma, el doctor Elmar Salmann un savi que li va dir: “les coses més autèntiques són les semibiogràfiques”.


  També he enregistrat unes poques paraules de Xavier Melloni que, referint-se al llibre, ha comentat: “Vivint com Jesús va viure tota terra esdevé Santa”.

No hi ha cap article relacionat.