Diagonal 2.jpgQuan vaig fer les fotos encara ningú no n’havia parlat i ara que les publico ja n’ha parlat tothom. Ja se sap, en això dels blogs d’actualitat s’ha de ser molt ràpid i donar opinió. Ràpid perquè el blog té sentit si com a ciutadà veus les coses abans i les expliques abans. Amb opinió, perquè s’agraeix una visió subjectiva i de sentit comú. La Diagonal i el seu projecte és un tsunami que es va endur l’alcalde Hereu per endavant.

Diagonal2.jpg

En canvi l’aproximació que l’Ajuntament de Trias (i de Joaquim Forn i d’Antoni Vives) ha estat radicalment diferent: hi ha coses que s’han de fer ni que sigui buscant solucions mínimes. Al caos de la Diagonal, amb uns carrils bici pensats fa més de 20 anys quan per la ciutat només anaven en bici els utòpics, se li havia de donar una solució ni que fos parcial. I és el que s’està fent. Com s’ha fet en part a Passeig de Gràcia. I la mateixa filosofia entenc que va ajudar en el seu dia a prendre la decisió sobre Glòries.

Diagonal 1.jpg

Per motius que se m’escapen (i pel que he anat llegint) qui ha tingut les idees més clares en aquest sentit és el PP. I el govern de Trias ha sabut aprofitar determinades visions del PP. No és ara el moment d’avaluar el govern de Trias-Forn-Vives però així de passada i deixant Can Vies al marge, deixeu-me dir que com a mínim he sentit la ciutat governada. Amb la policia, per exemple, perseguint eficientment els carteristes. I això no es veia en els últims ajuntaments socialistes. I no és pas un comentari partidista sinó de ciutadà i cronista que trepitja el carrer i viu (a) la ciutat.