Documenta.JPG

La Llibreria Documenta ja té nou emplaçament, després de l’èxit de la seva campanya de crowdfounding, amb què ha recollit més de 50.000€. Com està passant amb tants altres establiments d’anys, tanquen el seu local del barri del Pi, a Cardenal Casañas 4, i se’n a Pau Claris 144. Està clar que el número 4 quedarà lligat amb la història d’aquesta llibreria!

En un mail enviat als seus clients, el llibreter Josep Cots i l’aprenent de llibreter Èric del Arco expliquen que amb la campanya Per una nova Documenta “hem après que la vida és canvi, que res és etern i tot es regeix pel doble principi de creació i destrucció. Vam tenir la petita vanitat d’intentar donar continuïtat a la nostra llibreria, perquè creiem juga un paper en el mapa de llibreries de Barcelona. La grata sorpresa ha sigut que d’un projecte que en principi era personal, hem passat a tenir entre mans un projecte col·lectiu”.

La nova Documenta no serà una còpia de l‘actual: “Cal que les coses canviïn perquè tot segueixi igual. Noves èpoques, noves cares, nova decoració, nova situació, mantenint l’esperit de sempre de proximitat, actualitat i exigència cultural. La primera cosa que havíem de fer i que preocupava a tothom era disposar del local adient. Ja l’hem trobat i contractat: la nova ubicació de Documenta serà al carrer Pau Claris, 144, de Barcelona,  a prop de la parada de metro “Passeig de Gràcia”, en ple centre del barri de llibreries de la ciutat”. De moment no hi ha data d’inauguració del nou local.

Vaja, que el Gòtic perd un punt de referència ciutadà, l’Eixample Dret consolida una zona de llibreries” i La Documenta i el seu entorn passa a ser ja un gran exemple i lliçó de micromecenatge.