Carai, ha coincidit que dilluns vaig descobrir que el doctor Barraquer és un personatge del nivell bon-vivant de Xavier Cugat i amb tocs d’originalitat de Salvador Dalí (gràcies al Convidat d’Albert Om) i que avui m’he assabentat que a la planta baixa de l’hospital de Muntaner amb Laforja inauguraven un Mercat Benèfic.

En castellà en diuen “Mercadillo Benéfico” i potser expressa millor el que volen dir. L’objectiu és recaptar diners amb què la Fundació Barraquer contribuïrà a fer que persones africanes cegues o amb dificultats severes de visió tornin a veure bé. És ben bé com uns encants de productes cedits per botigues de la zona i per particulars. Estarà oberta fins diumenge 25 de novembre, de 10 del matí a 8 del vespre.

Si em pregunteu què em quedaria del mercat de la Barraquer us diria que aquest quadre: “Balaguer, en dia de mercat”. Però hi ha molt més per triar, sobretot roba i estris per a la llar. L’ambient del “mercadillo” és curiós: gent d’un barri benestant remenant roba una mica com al mercat de Sant Antoni.