En temps de twitter les notícies volen i avui una de les que més ràpid ha corregut per Catalunya i la que més ha impressionat és el tancament de la Llibreria Catalonia, situada a la Ronda Sant Pere, a tocar de Passeig de Gràcia -just al davant d’El Corte Inglés de plaça Catalunya. A la tarda, molts clients -i també alguns curiosos i nombrosos periodistes- s’hi han acostat per acomiadar-se del veterà establiment, fundat fa més de 88 anys.

Els propietaris han penjat a les vitrines exteriors el mateix comunicat que han enviat als mitjans de comunicació, en què expliquen el per què de la decisió, comencen dient:

“Després de més de 88 anys de la seva obertura i amb 82 anys d’activitat a la Ronda de Sant Pere 3. Després d’haver superat una Guerra Civil, un incendi devastador, un conflicte immobiliari, la Llibreria Catalònia de Barcelona tancarà definitivament les seves portes.

L’actual crisi, més accentuada al sector del llibre, ha generat una devallada de vendes els darrers quatre anys, que en les nostres circumstàncies i condicions, han fet impossible la continuïtat de la llibreria.

Aquesta decisió, ja irrevocable, ha resultat molt dificil, trista i dolorosa de prendre. Hem intentat totes les sortides possibles, potser massa tard, però o bé no existien o no les hem sabut trobar”.

Signa el director, Miquel Colomer, podeu llegir tot el comunicat clicant ací.

Diu que la substituïrà un restaurant de fast food.

El pitjor de tot plegat és que la gent es queda amb la sensació de: quina serà la següent?

(Per cert, a l’arxiu d’aquest blog he fet la cerca “Llibreria Catalonia” i he trobat una crònica que em fa especial il·lusió: la presentació que el 14 de febrer del 2008 hi va fer l’amic Bernat Gasull del seu llibre “Les ascensions de Verdaguer al Pirineu”, un repàs dels cims que va fer Verdaguer,  com els descrivia i com són. Recordeu aquell dia clicant aquí)