leds.jpg

Mireu l’últim hàppening que ha organitzat el llibreter de la Documenta, Josep Cots, i el grup de gent que l’ajuda a dinamitzar la llibreria. El veterà llibreter anima els seus clients a il·luminar el seu llibre preferit amb un led i veure al vespre l’efecte que fa la llibreria il·luminada. Ahir divendres 21 de desembre un bon grapat de clients s’hi van aplegar i el resultat és el que veieu a la imatge.


Coincidint amb la teoria maia o para-maia de la fi del món, Josep Cots va voler llegir l’Apocalipsi de la Bíblia. El fragment més idoni era aquest final que diu:

-“Llegiu, llegiu, perquè els que no llegeixen duran l’estigma de la bèstia al mig del front i viuran confinats a la foscor, eixordats per les trompetes dels àngels entre núvols de fum i de sofre. Els que llegeixen potser sabran navegar enmig de la tempesta i orientar-se per descobrir el llum que els direigeixi a un lloc segur. Ai, ai dels que no tinguin llibres que els ajudin a descobir on agafar-se per resistir el que s’acosta. I els que tinguin, que facin el cor fort per anar endavant. Que així sigui”. Podeu sentir la lectura completa aquí.

led2.jpg

La inspiració de tot plegat és la moda o tendència del Throwing Leds (o dels Ledthrowers) que en realitat consisteix a fer ‘quedades’ en edificis metàl·lic, llançar-hi leds amb imants i que els edificis quedin il·luminats amb leds durant uns dies. Ja veieu que la tècnica és molt simple. Com que a la Documenta no hi ha gaire metall el que es va fer va ser enganxar el lead i l’imant amb ‘celo’ als prestatges.