L1310916.JPG

‘Com ens ajuda el budisme a ser feliços en el món actual? Un centenar de persones van escoltar atentament dimecres al vespre la xerrada que la monja budista Kelsang Kunsang va fer a La Casa del Llibre de la Rambla. Jo del que vaig escoltar em vaig quedar amb unes idees bàsiques.

L1310910.JPG

Kunsang insistia en què per ser feliços hem de pensar més en els altres que en nosaltres. Començarem a ser feliços el dia que assumim que no som el centre del món. Vaja, no només que no ho som sinó que som insignificants: -“Què passarà el dia que un de nosaltres mori? Res. No passarà res! El món seguirà com si res!” -“Qui de vosaltres és feliç?” Una persona de la sala, només una.


O en les seves pròpies paraules, que podeu veure al vídeo: “Encara que no digueu res el vostre estat mental afecta els altres, allà on sou. Allò més poderós que existeix en aquest món és la meva pròpia ment, la nostra pròpia ment. Si la nostra ment és negativa enverina tot l’entorn. Si és virtuosa beneeix o beneficia tot l’entorn. Cada cosa que jo faig mentalment, verbalment, físicament afecta tothom. Reduïnt la nostra ignorància, incrementant el nostre saber, entenent com existeixen les coses practiquem el camí de la saviesa, reduïnt el nostre egoisme i incrementant l’estima i la consideració per als altres, vers tots sense excepció. D’aquesta manera practiquem el camí de la compassió i ressolem els problemes d’aquest món que després ja no tornaran. Tots comencem a ser bones persones estimant i protegint els altres”.

Ah, i encara li vaig caçar unes paraules al vol: “Si Barcelona es relaxa i es pren les coses amb calma millorarà com a ciutat”.

Ja dic que tothom l’escoltava amb molta atenció. Jo la veritat és que marcava amb una mica de distància, que és com sempre escolto la gent que pontifica. Guen-la Kelsang Kunsang és la Subdirectora Espiritual General de la “Nova Tradició Kadampa – Unió Internacional de Budism Kadampa”. Però alguna de les seves paraules em va arribar i encara em fa pensar: “Per ser feliços hem de deixar de pensar en nosaltres i pensar en els altres”. I va posar un exemple típic i eficaç: “Què us f a més feliços fer un regal o que te’l facin?” Bé, cadascú tindrà la seva resposta, ella ho té claríssim.

No hi ha cap article relacionat.