Tha Shopping Night Barcelona 9

Nit més aviat freda i de pluja recent, i d’èxit de la nova edició de la Barcelona Shopping Night a Passeig de Gràcia. Aquesta primera foto, la cua davant del Majestic.

Tha Shopping Night Barcelona 8

Acostumat com estic a “cobrir” les manifestacions dels últims anys de crisi i de fer la crònica d’una ciutat i d’un país que a nivell econòmic porten encara l’esglai al cos, sobta retrobar-te amb una festa d’aspecte tan benestant. Aquí veieu l’estand d’Anna de Codorníu.

Tha Shopping Night Barcelona 10

És en tot cas un tipus de festa a les que Barcelona -així, elegant, amb aires que volen imitar l’ambient de les festes Los Ángeles i a l’aire lliure, com de masses- no està del tot acostumada. Com a ciutadà que hi passeja una horeta, entre les 11 i la mitja nit, sembla que fins a l’últim detall està pensat. Moltes de les botigues de marca del passeig es converteixen en una mitja-discoteca, amb els disc-jòqueis a l’aparador. Mireu quin Càdillach han instal·lat davant de l’Hostal Equity Point.

Tha Shopping Night Barcelona 7

Sí, és una festa de la Barcelona benestant però encara en temps de crisi. I les casetes que repartien menjar gratis eren les que tenien més èxit, com aquesta de formatges de Suïssa.

Tha Shopping Night Barcelona 6

A prop de la Gratacós, a Passeig de Gràcia amb Diagonal, l’element de decoració amb aires de plató de cinema deia que Hollywood comença a Europa

Tha Shopping Night Barcelona 1

El càtering de Berasategui davant de l’Hotel Condes de Barcelona també va ser molt concorregut.

Tha Shopping Night Barcelona 2

El mateix càtering de Berasategui, vist des de la llarga cua.

Tha Shopping Night Barcelona 5

La Gratacós, que amb aquesta festa gairebé s’acomiada del Passeig de Gràcia, oferia un aspecte de festa envejable.

Tha Shopping Night Barcelona 3

I per cert, com altres anys la sensació és que qui hi va són els barcelonins amb ganes d’aquest ambient, els turistes deuen ser als hotels. Una festa per a barcelonins en un passeig per a turistes. Perquè de totes aquelles botigues, a quines aneu a comprar? Jo a Vinçon, alguna camisa o suadora a Señor, tafanejar Furest i a la Gratacós que deixa el passeig, a la Casa del Llibre i de tant en tant a Zara. La majoria dels altres noms de botigues em sonen a desorbitat.