Fa uns mesos vaig trobar en Miquel Àngel Violan a l’Ateneu i em va comentar que havia escrit un llibre sobre Guardiola i buscava editorial. L’havia dut a totes les del país i fins i tot es plantejava editar-se’l ell mateix. No ha fet falta, li ha editat Columna i avui l’ha presentat a la sala Àmbit Cultural d’El Corte Inglés de Portal de l’Àngel.

Quan he arribat a les 8 del vespre l’acte ja havia acabat i ell estava a punt de marxar al Nou Camp. Però he estat a temps de preguntar-li:

–  Per què has escrit el llibre?

-“Vaig fer el llibre perquè vaig tenir la intuïció que Guardiola triomfaria, en un moment en què molta gent ho dubtava, pensaven que encara no era prou madur. A més em va agradar molt la seva capacitat de comunicar i la seva manera de gestionar el talent del planter. I el conjunt d’habilitats que de seguida va exhibir: lideratge exemplar, humilitat, esforç continuat, el primer que arriba, l’últim que se’n va, moderació a l’hora de parlar… I molta cultura, molta maduresa en un sector que no brilla precisament per la maduresa dels seus actors”.

La portada del llibre deixa clar el tema: “Per què els líders amb sentit comú obtenen èxits descomunals”.

M’ha fet il·lusió arribar a temps perquè m’expliqués això. Una vegada fa molts anys, a la redacció del diari AVUI quan encara el dirigia en Santiago Ramentol, en Miquel Àngel Violan em va donar un consell inesperat molt important. Jo era molt jovenet però el seu consell m’ha anat bé tota la vida i segurament per això avui he fet mans i mànigues per arribar a temps a la presentació del seu llibre i veure què m’explicava.

No hi ha cap article relacionat.