L1280993.JPG

Aquest vespre el periodista Manuel Campo Vidal ha presentat el seu llibre “¿Por qué los profesionales no comunicamos mejor?”, al flamant auditori que RBA té a la seva seu corporativa del 22@, al costat de Mediapro. L’ha acompanyat el sociòleg Manuel Castells i tots dos han dit moltes coses que he d’anar païnt i sobretot penjant a Youtube, ja us les aniré explicant post a post.

De moment permeteu-me destacar que, en un moment determinat, Castells ha lloat com el moviment dels indignats està utilitzant arreu del món les eines de comunicació que la tecnologia a posar a l’abast de tothom. Ho podeu escoltar en el vídeo o llegir el text a continuació, molt interessant…


Manuel Castells ha dit: “Jo crec que en aquest país s’està produïnt el canvi cultural, però no per on ho esperava molta gent. He estat tots aquests mesos -i segueixo sent-hi- fent observació participant en el moviment dels indignats: aquí, a Anglaterra, als Estats Units… El procés de comunicació i d’innovació de comunicació que s’ha generat en aquest moviment és absolutament extraordinari. Des de l’invent de nous llenguatge -com la manera d’aplaudir silenciosament- fins les innovacions tecnològiques (la capacitat immediata de desplegar una xarxa wifi en qualsevol espai públic), o de crear una web i que aquesta es connecti en una web de webs immediatament i que es creï un sistema de comunicació en paral·lel…”

“Es constitueix un sistema de comunicació autònom al que tant li és la televisió, els periòdics, que es construeix d’una altra manera. I saben què? Que aquest món creix exponencialment cada dia. I quan aquest món ho tingui tot organitzat i comunicat i segueixin escoltant les mateixes tonteries a les televisions italianes i coses estúpides a les tertúlies radiofòniques… en aquest moment tallen i el globus d’aquesta cosa tan important i plena de milers de milions s’esvaeix i la gent es queda comunicant entre ells. Això és el que estic observant i em sembla molt interessant!”