Mireu quina cara d’alegria feia la periodista Sílvia Cobo quan l’entrevistava Agoranews al final de la primera trobada BCNMediaLab, que ha reunit més de 100 professionals del periodisme al bar 37 grados, del carrer Borrell amb Avinguda de Roma, per parlar de la relació entre els periodistes i les xarxes socials: els mitjans han de fer normes a les redaccions per assegurar que els periodistes fan un bon ús de les xarxes?

No tinc temps ara per resumir les moltíssimes coses interessants que s’han dit, he gravat videos i els aniré penjant a mida que els tingui a Youtube. Simplement en faig alguns flaixos:

El director de l’Agència Catalana de Notícies, Saül Gordillo, ha explicat que a l’ACN la regulació de moment no ha fet falta potser perquè és ell mateix qui impulsa l’ús del 2.0. I perquè cal confiar en el sentit comú dels periodistes. Ha fet afirmacions contundents en el sentit que el “Periodisme Ciutadà” com a tal no existeix perquè acceptar-ne el concepte seria tant com que portar els periodistes al suïcidi de la professió. “Els ciutadans no escriuen notícies”.

Per la seva banda, Rosa Alba, coordinadora de continguts de l’Àrea de Multiplataforma de TV3 ha explicat que el seu cas és ben diferent, a la televisió catalana sí que s’ha regulat l’ús que els periodistes fan de la xarxa social però ha dit que els periodistes no ho han vist malament perquè la regulació la feien els mateixos que la impulsaven.

Ja seguiré explicant però en tot cas el gran tema és que les xarxes socials han modificat per sempre més la manera com els periodistes han d’exercir la seva professió, que en el seu ús personal de la xarxa social han de ser coherents ambl’ús que en fan com a professionals perquè són periodistes les 24 hores del dia i que no està clar com s’ha de regular això, alguns ho escriuen en normes i d’altres no. Les grans redaccions estan optant per regular-ho. D’altres prefereixen no fer-ho mentre no calgui.

(continuarà en aquest mateix post)