Si heu anat mai al bar el Velódromo de Muntaner amb París sabreu que pujant les escales de fusta arribes a una planta alta que des de la reobertura del local fa un parell d’anys s’utilitza per xerrades i presentacions. Aquest dijous ha acollit la festa de celebració del número 100 de la revista Sàpiens. Que es diu ràpid però s’ha d’acompanyar de més informació: 132.000 lectors, primera revista en català i tercer lloc si no tenim en compte la llengua. Tot l’equip de la revista ha volgut celebrar aquest número rodó i important i ho ha fet amb discursos de dos expresidents, Pujol i Maragall, i la música de Roger Mas.

A Pasqual Maragall no l’he arribat a escoltar, quan he arribat ja havia parlat. A Pujol sí que l’he pogut enregistrar amb iPhone, ha estat proper, un xic despistat i divertit. El seu resum? Poca broma si dos expresidents “recomanem llegir” la revista Sàpiens.  I una altra cosa, a partir d’una broma de Maragall: “l’home o ve del mico o ve de dalt. És el tema”.

[youtube msHJqBHjGl0]

“Venim tots o bé del mico o bé de dalt”

[youtube KlXnuuiwY5E]

“Digueu que en Maragall i en Pujol, dos expresidents, poca broma, diuen que la gent ha de comprar, ha de llegir i s’ha d’ensinistrar amb Sàpiens”

[youtube koaQYbB5Edc]

Mireu què bé que se’n surt Pujol fins i tot quan s’equivoca! Un Pujol divertit: “És important conèixer la història. Llegir la guerra dels dos Peres,  segle XIV. I saber-ho posar al dia. La batalla de Talamanca…”

[youtube aGVOOSCJ1ek]

Roger Mas ha tancat l’acte…