L1320557.JPG

Un centenar de joves mexicans s’han manifestat a la plaça Sant Jaume, estenent la protesta que ahir va fer sortir milers de persones a Mèxic contra el polític del PRI Enrique Peña Nieto i que avui n’ha fet sortir de nou molts milers a favor del candidat d’esquerres López Obrador…


Quan he arribat a plaça Sant Jaume els mexicans-barcelonins cridaven “¡Viva México! ¡Visca Catalunya! ¡Gracias Barcelona! ¡Libertad de expresión!” i “Es un honor, estar con Obrador!”, com podeu veure al vídeo…

L1320566.JPG

Per cert que feien una crida a afegir-se al grup de Facebook “Mexicanos en Barcelona“.

obrador.jpg

Qui m’ha avisat de la marxa de Barcelona és un amic meu mexicà, nét d’exiliats catalans, que viu a Mèxic però coneix bé Barcelona. Quan ahir va penjar fotos al seu Facebook li vaig preguntar de què anava i m’ho ha explicat així:

“És una marxa per protestar contra el candidat Enrique Peña Nieto del PRI (que va gobernar 70 anys, i quasi-sempre amb frau). Ara tot indica que els poderosos (empresaris, polítics, etc.) volen imposar al poble mexicà aquest home, que ja se sap que es un mafiós, que sembla que va assassinar la seva dona, que va fer una matança de pagesos, etc. Les eleccions són l’1 de juliol, però com que sempre hi ha frau estem fent mobilitzacions perquè aquesta gent no arribi al poder.

A més té comprades les cadenes de televisió que acaparen tota la informació del país. Ara el que ens interesa, Guillem, és que hi hagi una proposta que digui prou a la violència que es un problema molt greu. Demà hi haurà una altra marxa, la mani a favor del candidat d’esquerra Andres M. López Obrador. Tot i que no és el millor, no hi ha una altra alternativa.

Així que continuarem defesant el nostre vot i, sobretot, la pau a Méxic, que és el més complicat. Crec que demà es podrà veure que Obrador guanyarà, esperem que el dexin arribar a la cadira presidencial al juliol.

La gent està farta que sempre hi hagi imposició, i que mori tanta gent. Així que farem el que podem per defensar els nostres drets”.