L1310002.JPG

Una mani feminista molt compacte ha recorregut aquesta tarda el centre de Barcelona: ha sortit de plaça Universitat, ha baixat pel carril “Liceu” de la Rambla i pel carrer Ferran ha entrat a plaça Sant Jaume.


Dic ‘compacte’ perquè no sé quanta gent eren però a diferència d’altres manifestacions aquesta anava atapeïda…

L1310022.JPG

…potser eren unes 5.000 persones…

L1310024.JPG

Els eslògans més repetits al principi els habituals: “Nosaltres parim, nosaltres decidim”, “Visca, Visca, Visca, la lluita feminista” i un afegit d’acord amb l’actualitat: “Reforma laboral, terrorisme patriarcal”. N’hi ha un que té un especial morbo, buscat el de: “Som dolentes, podem ser pitjors!”

L1310007.JPG

Però quan la mani ha arribat al Liceu s’ha trobat amb un desmesurat desplegament policial…


…que protegia el teatre (algú hauria d’explicar de què el protegia, havien rebut amenaces? Tot plegat era agressiu i provocador, no calia, i en els temps que corren això ens ho hauríem d’estalviar). I aquí, és clar, els cants han canviat. El que més els agradava repetir era “Estamos hasta el culo de tanto tío chulo” i “Menys policia i més educació”.

L1310026.JPG

També hi han participat grups de dones immigrades, com aquestees de Camerun que ballaven amb alegria, suposo que l’alegria habitual dels balls africans i de poder celebrar el dia de la dona amb llibertat. A sota trobareu uns vídeos més:


Aquí criden: “Estamos hasta el culo de tanto tío chulo”


 I aquí: “Menys policia i més educació”