Marina Rossell ha estat la convidada al cicle “10 cançons amb…” que des de començaments de curs organitza el músic Bernat Dedéu a l’Ateneu Barcelonès. En un esplèndid format tranquil, de deixar passar els minuts xerrant i escoltant cançons, la cantant ha anat explicant quines són les cançons que es posa a casa, per exemple després de regar les plantes a la terrassa. Però el moment més especial del vespre ha estat quan, al final, guitarra en mà i sense micròfon, ha interpretat ‘La Métèque’ de Moustaki. Ja dic que era sense micro, el so no és perfecte però proveu, proveu…


Però si voleu viure el que és aquest cicle us recomano que escolteu al menys una estoneta aquests dos últims vídeos. Per exemple, en el que teniu sobre les línies que esteu llegint, Marina Rossell parla del versionar cançons, la imatge és dolenta però el so molt clar: “La meva obsessió és com retornes cançons sense desvirtuar-les. Sense que la cançó perdi l’esperit. Però amb alguna cosa nova perquè, per exemple, en el cas de Moustaki, de “La Metèque” des que la va composar han passat molts anys. I amb tants d’altres, com els clàssics catalans…” I llavors parla dels discos que li agraden, en conversa amb Bernat Dedéu: “Em poso aquest disc a tope i cura tots els meus mals, escolteu, escolteu Bach interpretat per…”


I en aquest altre vídeo, explica: “Tots tenim reticències amb la música contemporània però n’hem de tenir menys perquè, si busquem bé, hi ha coses delicioses, com Charles Ives, música expressionista. M’interessa perquè es proposen tancar amb l’estructura. Aquest és un tema que es diu “Central Park in the dark” on l’autor vol que sentim com hi passegem i notem l’olor al cafè del matí, dels pastissos, el so del parc, les fulles, l’atmosfera… La música contemporània obre aquest altre calaixet que tenim a dintre. Vostès no escoltaran la música sinó la sensació d’estar en un marc”.

En definitiva, un format fantàstic. Qui serà el pròxim convidat?