L1290970.JPG

Jo de neu avui n’he vist poca, només i de lluny la que al migdia enfarinava el Tibidabo. En aquest blog sempre evito tirar de la nostàlgia, m’agrada més parlar del que passa avui i per això en faig cròniques, però no puc evitar dir que a mi el Tibidabo nevat em transporta a la Barcelona de quan era petit.

Si sabia que nevava a Collserola treia el cap per la finestra de casa a mirar si veia el Tibidabo blanc, i avui he fet el mateix.

Si, en canvi, només havia nevat al Vallès, agafàvem els ferrocarrils amb el meu pare a tocar la neu de l’altra vessant de la muntanya. A ell se li posava la pell de gallina quan des del tren veia neu a banda i banda entre el baixador de Vallvidrera i Sant Cugat: -“Em recorda Suïssa”, a ell que va néixer a Zürich, l’any 36.

En tot cas: avui al centre de Barcelona de moment no ha nevat, però l’Ajuntament, per si de cas, ja ha llançat sal a les rampes, al menys a les que tenim a la vora de la redacció de l’ARA. Mireu per exemple aquesta rampa d’Aribau amb la Gran Via: ben emblanquinada de sal. Si al final neva ningú no dirà res i si en canvi no ho fa diran que són uns exagerats. A mi ja em sembla bé, a més m’ha servit per fer una foto sobre el tema del dia, la neu, tot i no haver vist ni una volva.