AdifPasseigdegracia.JPG

Al maig vèiem que l’estació d’Adif-renfe a Passeig de Gràcia ja portava un any d’obres i que no se sabia quan acabarien les obres, una remodelació que s’hauria d’haver inaugurat el setembre que acabem de tancar. Tot i que no s’ha fet públic encara la data d’obertura dels nous espais, alguna cosa es comença a moure, per fi.

Explica La Vanguardia que “La cruïlla de passeig de Gràcia amb Aragó quedarà lliure d’obres al novembre“, diu: “S‘ha anunciat que les voreres i les calçades de la confluència del passeig de Gràcia amb Aragó afectades per la remodelació i l’ampliació de l’estació de tren tornaran a la normalitat al novembre. Així ho han acordat Adif, responsable de la intervenció, i l’Ajuntament de Barcelona en la reunió de la comissió d’obres i mobilitat celebrada la setmana passada“.

També puntualitza que “la nova programació arriba després que no es complís l’anterior calendari, que fixava la retirada de les tanques just abans de la Mercè i la recuperació de l’espai de circulació de vehicles ocupat poc després del final de les festes“. 

I recorda: “Amb una inversió de 12 milions d’euros, la millora de l’estació de ferrocarril de Passeig de Gràcia va començar fa quatre anys amb la renovació dels accessos secundaris -els d’Aragó/Pau Claris- i l’acreixement de les andanes per facilitar la pujada i baixada als trens. La fase principal del projecte, l’actual, que va començar el maig del 2012, suposa la renovació del vestíbul principal del costat muntanya d’Aragó/passeig de Gràcia, la creació d’un de nou al costat mar i l’adaptació global de tots els espais públics a persones amb problemes de mobilitat.