No sé com ho veieu però jo crec que aquest clima polític tan difícil entre Catalunya i Espanya, que ara la crisi agreuja, no pot durar, no es pot eternitzar.

No pot ser que cada vegada que obro la ràdio i escolto tertúlies s’acabi parlant del mateix. Ens podem cansar de Catalunya? Queda clar que d’Espanya ja ens n’hem cansat però i de Catalunya?

Ahir hi havia una carta a LV que anava en aquest sentit, una senyora que deia que si fos per ella se n’aniria a viure ben lluny perquè n’estava farta dels polítics i els problemes constants de la política d’aquí.

Bé, no és el meu cas, jo intentaré no cansar-me de Catalunya però sí que em cansa aquesta situació en què estem i el run-run constant. Fujo escoltant emissores internacionals, que parlen d’altres coses, per variar una mica.

No crec que aquest clima pugui durar, ha de passar una cosa o una altra.

En un sentit? Un cop fort de l’Estat, un cop d’estat de l’Estat recentralitzant a sac, al PP no li falten ganes, des de la FAES fa temps que escalfen motors i econòmicament estem a les seves mans, ho poden fer, tot i que es trobaria amb una forta oposició a Catalunya.

En l’altre sentit? Tancament de caixes no n’hi pot haver, perquè no tenim les caixes, però sí que pot passar que l’ofec financer i polític de la Generalitat faci moure fitxes Mas a fer un cop d’efecte, per què no, independentista. Seria el moment de veure quina força independentista real té el país.

Però insisteixo, crec que difícilment ens podem quedar com estem perquè aquesta discussió constant cansa i desgasta massa, és insostenible: així no es pot estar indefinidament.

No hi ha cap article relacionat.