Mireu el vídeo clicant aquí

A l’Ateneu els agrada commemorar cada any el 14 d’abril i aquesta vegada han convidat Julio Anguita perquè expliqués com s’imagina ell la tercera república espanyola. La sala d’actes era plena tot i que no a vessar com el dia que va venir Carrillo.

Anguita ha fet un discurs pausat i clar centrat en la necessitat d’anar cap a la constitució d’una república centrada en eixos com el compliment dels drets humans, una opció “radical” per la llibertat i la laicitat.

S’ha aturat una estona a explicar les opcions que veu per Catalunya (demà penjaré el vídeo). El resum és que de les quatre opcions que hi veu (independència, Estat Lliure Associat, Estat comfederat i Estat Federat) Anguita opta perquè a l’Estat Espanyol hi hagi una Federació assimètrica, és a dir que s’acabi d’una vegada amb el cafè per a tothom que en el seu temps ell defensava:

“Ara ja està clar que no totes les comunitats poden ni han de tenir el mateix nivell de drets, deures i responsabilitats, és un error”.

Anguita s’ha proclamat defensor del dret a l’autodeterminació i del fet que Catalunya és una Nació però també ha dit que si hi hagués un referèndum vindria a Catalunya a defensar la pertanyença a Espanya, en la forma que es cregui convenient.

(Copio les seves paraules als comentaris)

No hi ha cap article relacionat.