RavalViu.JPG

Una festa al bar Carmelitas va servir dijous a la tarda per presentar el moviment Raval Viu, una iniciativa de veïns i comerciants del barri que s’han unit per reivindicar el Raval i per difondre la seva cara més dinàmica i  activa. Durant la festa Javier Alegria, portaveu de la plataforma, va llegir el manifest, que comença dient:

RavalViu2.JPG

“El Raval no és el barri que sovint apunten algunes opinions, per nosaltres el Raval… És el barri dels escenaris. Sabies que al Raval cada dia hi ha més escenaris actius que en qualsevol capital de l’Estat, a excepció de Madrid i Barcelona? ¿Sabies que al Raval hi ha més de 20 organitzacions, institucions, espais i teatres, dada que duplica les sales actives actuals del Paral·lel?

És probable que sàpigues que és el barri amb més percentatge de ciutadania d’origen estranger (50% aproximadament) i un dels que més de tot Espanya.  Però és probable que no sàpigues que diferents estudis rellevants sobre temes de convivència consideren que, a partir del 25% de població estrangera existeix un risc de conflictes greu a nivell de convivència. En canvi al Raval hi ha gent que es coneix i d’altre que no, gent que es relaciona i d’altre que  no, però en conjunt no hi ha conflictes racials, culturals, ètnics o religiosos que posin en qüestió la convivència de les persones que hi viuen”.

El manifest destaca després que la ciutadania del Raval prové de més de 130 països, que s’hi practiquen més de 15 religions i que s’hi parlen més de 46 llengües.

I llavors diu una cosa molt certa: “Pensem que la convivència no es mesura als deserts sinó als territoris, als barris, allà on hi ha persones. I per això podem dir que al Raval aquesta diversitat hi conviu i que sovint la gent aprèn de la gent”.

(Cliqueu aquí per veure la pàgina de Facebook de Raval Viu)