La xarxa social bull a Barcelona per l’enderrocament aquest dilluns de Villa Urania.  Per casualitat m’he trobat l’amic historiador Dani Cortijo al metro, nerviós i impotent per aquest possible enderrocament.

Quan he baixat del metro he pensat que la millor manera que tinc de contribuir a la campanya contra l’enderrocament que ell ha engegat és copiar una part del post que ha escrit al blog Altres Barcelones. Explica el Dani:

“(···) L’Ajuntament de Barcelona però mai ha tingut gaire sensibilitat pel llegat d’aquest astrònom, de fet, el gran cronista barceloní Sempronio va escriure un article el 1983 on es queixava que el parvulari municipal que ocupava aleshores aquell espai, s’anomenava a seques “parvulario municipal” sense recordar a en Comas i Solà. Deia així: «Parvulario municipal», reza escuetamente el letrero de la puerta. Ni se les ha ocurrido denominar «Comas i Solà» ese centro docente. La sola remembranza del antiguo propietario de la villa (que la legó a la ciudad) es la lápida existente en la cerca trasera del jardín, recayente en la Vía Augusta (···)”.

Podeu llegir el post sencer clicant aquí. Quan escric aquestes línies queden només 24h per evitar l’enderrocament i twitejar #salvemvillaurania