Un dels punts neuràlgics de Sant Andreu, la plaça Orfila, està en plenes obres de remodelació i encara té per dies, la previsió és que acabin el març del 2011. Perquè us situeu els que no sou de la zona,  és l’espai que hi ha entre l’església de Sant Andreu del Palomar i l’Ajuntament del districte. El cas és que em va fer gràcia llegir un cartell que l’Ajuntament ha penjat als portals del barri…

En aquesta fotocòpia s’informa els veïns que amb motiu de les obres “caldrà retirar els arbres de la zona afectada entre els carrers de Torres i Bages i el dels Malalts”. Però per no ferir susceptibilitats afegeixen que “la majoria dels exemplars seran transportats a vivers municipals, a l’espera de replantar-los en d’altres jardins de la ciutat”. I el més divertit, encara ho rematen amb una frase que fa que el cartell sigui genial: “Només es retiraran 2 arbres existents”. La cosa va de més a menys: “es retiraran abres” però ei, “aniran a vivers” i finalment puntualitzen que només parlen de dos exemplars.

Vaja, que els governants de la ciutat estan bastant escaldats amb això dels arbres i en aquest cas han anat amb cura amb l’explicació. No sé si aquest estiu heu seguit la que s’ha muntat a la carretera de Sants gràcies a unes veïnes que s’han organitzat per defensar els plàtans que l’Ajuntament està tallant i substituïnt per arbres petits. A Sant Andreu només en retiren dos i a més ho fan ben explícit, no fos cas que algú s’emprenyés.

No hi ha cap article relacionat.