Una idea que tinc per aquest curs és explicar-vos com es veu la ciutat des d’alguns bars que aniré triant i als que repetiré visites durant el curs, locals especials i amb història als nuclis vells de la ciutat. He començat per Sant Andreu i en aquest estava clar que el bar adequat era el Versalles, al carrer Gran, que va estar a punt de tancar però per sort de moment s’ha salvat.

El van reobrir a començaments d’estiu i la veritat és que ha quedat molt bé! De seguida veus que els d’Estrella Damm no han volgut repetir l’error de “regalar” locals a Moritz, com va passar amb el Velódromo. En el cas del Versalles la Damm és a tot arreu: a la porta d’entrada, sobre la barra central, als tovallons…

Hi vaig anar un migdia, a dinar. El menú, bastant bo, costa 8,75€. Tot i que el local estava força ple vaig poder seure sense haver reservat taula. I quines converses se sentien? Doncs la veritat és que ben poques però al menys vaig passejar una mica per Sant Andreu i vaig veure coses que s’estan fent, com les obres de la plaça Orfila!