El moviment social del barri de Sant Antoni és molt actiu, constant i tossut. Ho ha demostrat un cop més reobrint la que anomenen “Universitat Lliure de La Rimaia”, aquesta vegada en un edifici de la Ronda Sant Pau número 12.

Es tracta d’un immoble okupat des de fa uns sis mesos, construït l’any 1992 però que des d’aleshores ençà sempre havia estat buit.Una gran pancarta penjada dels balcons de l’edifici diu “Aprendre fent, fer pensant”.

Aquesta “Universitat”, on es fan cursos populars de tot tipus, ja havia tingut tres seus prèvies de les quals va ser desallotjada pels mossos: una al carrer Casanova i dues a la Gran Via. La segona seu de la Gran Via va ser especialment fugaç ja que els okupes van ser desallotjats dos dies després d’entrar a l’edifici.

De fet, el que hem viscut avui no ha estat una okupació pròpiament dita (perquè l’edifici ja ho estava) sinó un cercavila d’inauguració del “nou curs”. Un centenar de manifestants han recorregut amb gralles i fent correfoc el carrer Casanova, Floridablanca, Borrell i Manso fins arribar a la Ronda Sant Pau, seguits de prop sempre per mossos i guàrdia urbana.

Els crits més repetits han estat “la Rimaia es queda al barri”, “si viure és un luxe, vine a la Rimaia”, “lluitar, crear, poder popular” i també s’ha sentit algun crit aïllat però diria que compartit per la majoria dels manifestants de “Ista, ista, ista, Barcelona anarquista”.

En arribar a l’edifici els manifestants han fet una festa als baixos i han convidat els veïns a participar de la celebració: “Veïns, entreu, la Rimaia és del barri”, insistien.