Si podeu mireu el vídeo i escolteu la música que obria el cercavila de festa major pels carrers del vell Sarrià. Entendreu que en directe posava la pell de gallina. Són gaiters del Centre Asturià i obrien el pas al blauet i companyia, els gegants de la Vila.

El cercavila va sortir de la plaça cap avall i després va pujar pel carrer Major. És impressionant com conserva Sarrià el caliu de l’antiga vila.

Al pas del cercavila s’anaven obrint les portes de les casetes i algunes dones grans treien el cap contentes. Gegants, capgrossos i bèsties de foc eren seguides per molts nens del barri.

A mi m’encanta el barri vell de Sarrià, sens dubte és dels millors llocs on viure a Barcelona, suma els avantatges dels nuclis històrics amb els de la zona alta.

D’altra banda és curiós com estèticament pots identificar la gent del barri. Vull dir que fins i tot si fem un esforç per deixar de banda els estereotips és cert que quan passeges per Sarrià identifiques que estàs en una zona diferent de la ciutat per la forma de vestir de molta gent, pel tipus de famílies que hi passegen i per l’atmosfera que s’hi respira. Gent de tot tipus, també gent progre, d’esquerres i de balls populars, eh? Però que per entendre’ns podries trobar a Puigcerdà, a Sitges i a Sarrià.

(No sé si tinc lectors a Sarrià però si sou de la zona bona festa major i a veure què en penseu!)

No hi ha cap article relacionat.