Dissabte passat em van convidar a una festa extraordinària al celler Mas Blanch i Jové. Una performance ideada pel compositor Carles Santos a la Poble de Cérvoles (Garrigues). Aquest blog ja està de vacances però no puc passar per alt aquesta celebració així que a sota copio la nota de premsa que explica l’acte i adjunto unes quantes fotos i aquest vídeo que mostra el moment en què sonava el violí a les 11 de la nit des de les alçades d’una grua. En els pròxims dies hi penjaré més vídeos…

[youtube A74lUZ7Ztdk]

La nota de premsa diu: “En motiu de la segona edició de la Vinya dels Artistes MAS BLANCH I JOVÉ apadrina l’espectacle Vi Sonor del reconegut músic i compositor Carles Santos i atreu a més de 400 persones a les seves vinyes. Carles Santos ha creat un espectacle únic inspirat amb els vins de Mas Blanch i Jové que barreja vi, gastronomia i música. Un viatge cronològic a través de la història de la música: Scarlatti, Beethoven, Chopin, Debussy, Pierre Boulez, Bach, etc. interpretat per 5 pianistes i 1 violinista; a més a més, de les creacions pròpies de Carles Santos i de la compositora Dolors Ricart com a fil conductor de l’espectacle anomenades: “Saó Blanc”, “Saó Abrivat”, “Saó Expressiu” i “Saó Rosat”.

L’espectacle, conduit per l’actriu Pepa López, ha estat concebut com un passeig gastronòmic i musical per diferents escenaris (vinya, bosc, camins, era…). El conegut cuiner Dani Aixelà ha creat un menú especial adaptat a cada composició musical, estudiant els diferents ingredients culinaris que corresponen a cada època (Barroc, Romanticisme, Impressionisme, segle XX i l’època actual). L’espectacle ha ofert una degustació maridada amb la música i els vins Saó Blanc, Saó Rosat, Saó Abrivat i Saó Expressiu del celler Mas Blanch i Jové.

Mas Blanch i Jové, continua amb la seva aposta per l’art en el marc de la segona edició de “La Vinya dels Artistes”. En aquest Any 1 La Vinya dels Artistes es consolida amb una creació del sempre genial i polifacètic compositor i artista musical Carles Santos. Actualment, es pot visitar “La Sargantaneta”, l’escultura que Carles Santos ha deixat com a testimoni del seu pas per “La Vinya dels Artistes”. De la primera edició hi ha l’escultura dedicada a Guinovart, “L’orgue de Camp”.

Mas Blanch i Jové és un celler que des dels seus inicis ha destacat per vincular d’una forma continuada terra i art i per la qualitat dels seus productes. Des dels seus inicis els vins del celler han rebut el reconeixement dels més prestigiosos crítics nacionals (Peñín, Proensa, etc.) i internacionals (Robert Parker). I recentment, els seu vi Saó Abrivat ha estat guardonat amb una medalla de Bronze pel Decanter World Wine Awards i una medalla de Plata pel Concours Mondiel de Bruxelles, i el Saó Expressiu ha estat distingit amb una medalla de Plata pel Decanter World Wine Awards i d’Or pel Concours Mondiel de Bruxelles.