DSC06820Aquest estiu una cosina em va dir: -“¡Tienes que probar las pastas de la pastelería Vilaplana, son buenísimas!”

La Pastisseria VIlaplana està a la plaça de Sant Gregori Taumaturg, per entendre’ns la de l’església rodona. He passat moltes vegades pel davant però mai m’hi havia aturat. Fa uns dies estava per la zona, la vaig veure i com que era l’hora de berenar em van venir al cap les paraules de la cosina: “Tienes que probar las pastas, tienes que probar las pastas, tienes que… Están buenísimas, están buenísimas, están…” DSC06821Els de la pastisseria Vilaplana tenen dos locals de costat: la pastisseria en sí, que també és xarcuteria;  i l’establiment amb barra per seure -no crec que se li pugui dir “bar”!!!-, que és a on jo vaig entrar, davant de l’entrada principal de l’església. Té dos pisos, un a dalt que lloguen per celebracions i l’altre a nivell de carrer.

DSC06823La plaça de Sant Gregori Taumaturg no és una plaça qualsevol, ja m’enteneu, és zona alta de debò. I és clar, això condiciona la clientela del local. Vaig seure a un tamboret davant la barra. I va entrar un senyor, que amb una certa classe va dir:

-“¿No puedo subir? Es que aquí abajo no me gusta” Però s’hi va quedar i va demanar un croissant.

La veritat és que no tenien gaires pastes per triar, eren les 7 de la tarda i ja les havien anat venent. Però vaig veure unes ulleres de xocolata que deien: “menja’m” i en vaig demanar una:

-” i un Nestea, sisplau”

La mida de la palmera està bé, ni massa ni massa poc i amb el punt just de xocolata. I el preu? Molt raonable: 1,35€