Eduardo Mendoza, Maria del Mar Bonet i Joan Manuel Serrat han acompanyat Oriol Regàs, líder espiritual de la Gauche Divine barcelonina, en la presentació de “Los años divinos”, el seu llibre de memòries. La cantant mallorquina ha interpretat “L’àguila negra”. Impressiona sentir en directe una cançó que arriba tant a la pell i en un entorn tan relaxat com el que s’ha creat avui a la sala d’actes de la Llibreria Bertrand de Rambla Catalunya. Plena de gom a gom.

Després ha parlat Eduardo Mendoza, veí de Regàs, que ha explicat: “ara està de moda dir que Barcelona era una ciutat oberta, on es podien realitzar totes les fantasies. Sí, però potser és una mica al revés: hi va haver una generació que tenia unes fantasies i uns somnis i que els va portar als carrers de Barcelona, va transformar la ciutat. Aquesta és la funció que va fer d’una manera esplèndida l’Oriol. En aquells anys  bastant grisos i tristos d’una Barcelona pobra i molt poc engrescadora. Durant una època hi va haver una Barcelona diferent, una generació benestant, culta, engrescada, sexi, progre i l’Oriol li va posar pis. Ell no volia fer coses transcendents però les coses que feia transcendien. Sempre ha tingut l’estranya intuïció de connectar amb la fantasia de vàries generacions, feia les coses que tothom estava esperant que es fessin.

Joan Manuel Serrat ha explicat que “recordar” ve del llatí i vol dir “tornar a passar pel cor”. “Per això s’escriuen aquests llibres”. I ha cantat “Los recuerdos”.

Jo la veritat és que dels famosos de la generació d’Oriol Regàs en reconec a ben pocs. M’és més fàcil reconèixer els de la meva, per exemple l’Albert Om, que estava present. Sí que puc dir que la gent feia cara de “Gauche Divine”. Al meu costat se m’han posat unes dones fantàstiques i arreglades, que al bolso només duien el bitlleter i un pot d’aquells metàl·lics blaus de crema Nivea.

No hi ha cap article relacionat.