Un veí del Turó Park, en Josep Lluís Suso, va deixar fa uns dies un comentari a un post meu sobre el Turó Park, del gener del 2009. Es queixava tan contundentment de l’estat del parc i la deixadesa a què segons ell el té sotmès l’Ajuntament que el vaig contactar per mail…

M’ha enviat totes aquestes fotos i els textos que llegireu a continuació. A la imatge sobre aquestes línies podeu veure el petit llac, que està com abandonat.

“El Turó Park era una meravella i avui en dia sembla que tinguin l’objectiu de destrossar-lo, m’agradaria saber perquè… He viscut tota la vida a la vora del parc, des de 1954. Sóc dels que vàrem criticar la intervenció del 2001, encara que al final ens van convèncer. Ens van ben enredar! El més greu de tot és l’abandonament generalitzat, tant perquè no tenen cura de les espècies d’espècies existents com per la manca de reposicions i de noves plantacions”

“Les fotos són d’aquests dies de pluja però els arbres han anat empitjorant al llarg del temps degut a les tempestes.  El problema és que no ho reparen mai. Hi ha llambordes que estan caient, algunes fa anys que han caigut i tenen tot de gespa per sobre… El llac té destrosses, hi ha parterres de flors que estan desapareixent, diversos arbres a punt de caure…”

“Mireu aquest exemple de la desaparició del esperit del jardí romàntic (aïllat del exterior)”

“Ja no hi ha flor de temporada, es fa un pèssim mantenimient de les voreres, hi ha mala senyalització, no hi ha reposició de sauló, ni de mobiliari i podríem seguir. Un desastre. El cas més flagrant es la situació del llac, amb un del seus murs destrossat, pollancres tallats i no reposat, i els que queden estan en perill de caure per una ventada”.

En Josep Lluís Suso conclou: “Em sento com si m’estesin robant el Parc. Suposo que trobaria més gent o veïns amb fotos històriques per poder demanar responsabilitats als lladres que ens están deixant sense el nostre patrimoni. Crec que es urgent fer-ho abans no sigui tard”.

Ell està pensant en fer un blog per difondre més això que denuncia. Hem quedat que ens veurem un dia al Turó Park i ens hi veurem in situ. Així que la història continuarà…