Perruqueria Barcelona

Finalment, el perruquer més peculiar de Barcelona, Vicente Amat Ortega (Barcelona, 1927), tanca definitivament les portes.

Perruqueria Barcelona

L’octubre del 2011 ja vam que tancava la perruqueria que tenia al carrer Tallers. Jo me l’havia mirat sempre una mica des de la distància per uns certs aires com carlins que transmetia. Segurament m’equivocava i hauria hagut d’entrar a conversar al menys una vegada amb ell.

perruqueria Tonsoria

Ara li ha tocat el torn de tancar la perruqueria de Gran Via 588, a tocar de plaça Universitat.  Me n’assabento per la informació que publica Domingo Marchena a La Vanguardia. Vicente Amat “és doctor en Filosofia i Lletres, políglota i llatinista”.  Diu que a la perruqueria fins i tot ha donat classes de sànscrit. “Per les seves mans han passat personalitats de la ciutat com José María Valverde i Martí de Riquer”. Vicente Amat és autor de Don Francisco en Barcelona el 19 de julio de 1936, tragèdia en vers.Perruqueria Tonsoria 2

La perruqueria la va obrir el seu pare l’any 1929. Ell és tot un personatge, com quedava clar tant al carrer Tallers com a la Gran Via cada vegada que penjava en els vidres de l’aparador alguna referència a l’actualitat. A més de de l’edat del propietari, el tancament és una nova conseqüència de la LAU: al gener el lloguer actual (750 euros) s’hagués duplicat.