El Jornal Nacional de TV Globo, el programa informatiu més important de la televisió brasilenya, va dedicar fa uns dies un reportatge al sistema de recollida pneumàtica d’escombraries de Barcelona, posant-lo com un dels models a seguir. 

“La ideia nasceu na Vila Olímpica de Barcelona, construída especialmente para os Jogos de 1992”. El reportatge, signat pel periodista Marcos Losekann, s’emmarca en una sèrie d’informacions sobre les solucions que diverses ciutats estan donant a la recollida de deixalles i mostra com s’està “revolucionant” la manera de transportar-les: “Les bosses a viatjar a 70 quilòmetres per hora, en un show de la tecnologia, fins que arriben a un centre de recollida.

També entrevisten un perruquer de Barcelona que lloa el sistema, la traducció al portuguès diu: “Não tem o barulho insuportável dos caminhões de lixo, é tudo limpinho, é uma questão de inteligência e conscientização”.

(Podeu consultar la informació clicant aquí i veure el video a la columna de la dreta. La informació està datada el 8 de maig i apareix en aquest blog gràcies a un amic del Brasil que ens n’ha informat)

No hi ha cap article relacionat.