foto (80).JPG

A Consell de Cent entre Balmes i Rambla Catalunya hi ha tot d’establiments dels que marquen diferència, hi vas passejant i entraries a tots d’ells: sales d’exposicions de primer nivell com la Galeria Eude, antiquaris… (i també noms d’aquells de tota la vida com les escoles Pérez Iborra!)

Tot plegat pur Middle Town, ple centre de l’Eixample. I a la cantonada amb Rambla Catalunya hi ha la botiga Konema, que pertany al grup Raima (com l’establiment del carrer Comtal).

foto (81).JPG

Avui al Konema de Rambla Catalunya 43 han inaugurat un nou espai que anomenen “Konema On”. Dos còrners que s’han reformulat a la botiga de sempre i on a partir d’ara s’exposaran -de forma desenfadada- productes de complement personal de primera marca…

foto (84).JPG

He pogut parlar un moment amb Toni Esplugas, el responsable de màrketing i comunicació del Grup Raima, que és qui fa uns dies em va convidar a la celebració. Ens coneixíem perquè al setembre vaig anar a la festa de 25è aniversari de Raima. Així que he aprofitat perquè m’expliqués millor de què anava la moguda d’avui: -“Tant a Raima com a Konema hem incorporat aquests espais ‘On’, que vol dir ‘estar al dia, estar a la ona’. Per això hi hem col·locat productes que marquen tendència, de disseny, innovadors. D’alguna manera confiant en marques que marquen tendència en els complements personals i d’oficina, com Moleskine, Caran d’Ache, Mandarina Duck, entre d’altres. Ja les teníem, però no amb aquesta visibilitat, en aquests cercles rodons que conviden a entrar-hi…”

foto (85).JPG

La primera botiga que va obrir el grup va ser La Carpeta, l’any 1979, que encara està davant de Raima, al carrer Comtal. És una botiga petiteta de papereria convencional. Raima la van obrir l’any 1986, i la segona planta el 1989. Dos anys abans dels Jocs van obrir un Raima darrera de l’Illa Diagonal. El 2000 el grup va comprar Konema. I el 2010 van passar a gestionar Artesania Catalunya, l’establiment botiga-exposició del carrer Banys Nous.

Vaja, tot establiments emblemàtics i amb un clar segell i esperit propi. Qui és que no ha entrat mai a Raima?