IMG_7371.JPG

El corresponsal de La Vanguardia a Orient Mitjà, Tomàs Alcoverro, ha tancat amb un to dramàtico-realista  la seva molt interessant xerrada d’avui al Col·legi de Periodistes: “Política del Mediterrani: nou escenari democràtic”.

No tinc la frase exacta però ha vingut a dir: “Aquí seguim fent com si les primaveres àrabs haguessin guanyat. Fals! El que està guanyant són les contraprimaveres àrabs, impulsades per les monarquies del Golf com Aràbia Saudita i Qatar. Han guanyat a Egipte, a Tunísia, a Líbia… I Turquia s’ho està rumiant. I si definitivament guanyen en tots aquests països, serà un desastre…

Perquè són les mateixes monarquies que prohibeixen a la gent fer el que vol, menjar el que vol, vestir com vol. Són un perill però, com que tenen petroli, aquí ens ho mirem i ningú no diu res.

Malauradament, aquells que eren els “nostres” candidats a la plaça Tahrir no han guanyat. I no únicament no han guanyat sinó que per exemple dins de l’espai polític d’Egipte no han trobat racó.

Cal dir que tota aquesta gent de Líbia, Tunísia, Egipte, Iemen… han arribat al poder democràticament. Que després això se’ls hi en vagi de les mans…? Ja serà una altra història…”

No hi ha cap article relacionat.