Aquí teniu un segon fragment del que ahir va explicar Tomàs Alcoverro, corresponsal de La Vanguardia a Orient Mitjà, al Col·legi de Periodistes.

-“…s’empapen i queden contagiats per aquesta cosa tan terrible que és el boadisme, el salafisme. Aquest sí que és al meu entendre el gran enemic de totes les primaveres àrabs: Aràbia Saudita. Tota aquesta curiosa aliança del dimoni que s’ha fet entre Estats Units, Europa (una part d’Europa, no sé ben bé què estem fent allà) i Aràbia Saudita. De tot això en surt una aposta perquè aquests moviments islàmics prenguin el poder (pensem que també els podrem dominar, que seran com els de Turquia, seran moderats…). Aquest fet de la saudització de la societat egípcia és molt important i ja s’estava provocant abans de la caiguda de Mubarak i abans que es fessin les primeres eleccions fa uns mesos, en les que els que ens agradaria que haguessin guanyat (els nacionalistes  laics, liberals, la societat civil d’Egipte, els secularistes, el que podria quedar de l’esquerra i per un marxisme de rebaixa, el que pot quedar encara de reivindicacions individualistes…) ha fracassat”.

Pel que em van explicar a la sortida ell avui ja tornava a Beirut. Com veieu va insistir molt que Aràbia Saudita i el que aquest país representa han estat el gran enemic de les Primaveres Àrabs i que les estan guanyant amb la complicitat d’occident, en forma de contra-primaveres. Avui ho parlàvem amb companys de l’ARA i no tothom hi estava d’acord; “Quina alternativa real proposa?” em deien.

(Podeu llegir el primer fragment clicant aquí)

No hi ha cap article relacionat.