Jordi Casassas

Foto: @ateneubcn

La candidatura El teu Ateneu, encapçalada pel catedràtic d’Història Contemporània de la UB Jordi Casassas s’ha imposat per 629 vots a 474 a Construïm el futur a l’Ateneu, liderada per l’economista Josep Maria Carreras i de què qui escriu aquestes línies formava part. Hi ha hagut una participació rècord, del 41,3% dels socis amb dret de vot.

Més enllà d’una lectura fàcil i, si em permeteu, parcial (“l’independentisme pren l’Ateneu”), la nova Junta representa un tomb a l’era Bohigas en la manera de fer i, pel que han explicat en campanya, de gestionar l’entitat. Això després d’uns anys en què l’Ateneu s’ha posat al dia físicament i mentalment i ha obert moltes finestres.

Ateneu amb bandera

Durant la campanya, la candidatura de Casassas ha criticat durament un posicionament que ells consideren tebi de la junta actual del president Francesc Cabana (de què formo part) en el debat sobiranista, un excès de “gerencialisme” i un suposat allunyament de la Junta dels socis. Aquesta posició s’ha vist impulsada per una intensa tasca de cerca del vot i per un posicionament clarament independentista que, en un moment com l’actual, efectivament ha contribuït a la victòria.

A sota, una foto per a la història que mostra el suport dels presidents Oriol Bohigas i Francesc Cabana al candidat Josep Maria Carreras, que havia aconseguit formar a contratemps una candidatura “continuista” amb un bon programa i perfils potents, diversos i transversals ideològicament, però que una majoria de socis ha derrotat.

Bohigas Carrera Cabana Ateneu

Foto: Max Arias

(Si voleu podeu consultar els resultats exactes, un cop computats els vots de les llistes obertes, cliqueu aquí)