photo (19).JPG

Déu n’hi do la de banderes espanyoles que es van veure aquest 12 d’octubre (2013) als barris de Galvany, Turó Park, la zona alta de Muntaner, la Bonanova, part de General Mitre, Sarrià i Pedralbes. Moltes més que a la resta de la ciutat. O que per exemple a Bellvitge, on n’hi havia poquetes.

Sempre ha estat així, jo que començo a tenir una edat (!) recordo que durant els jocs olímpics pràcticament els mateixos edificis es van omplir de rojigualdas. La diferència és que aleshores compartien façana amb banderes catalanes i ara ho fan amb estelades, permanents i també força abundants. Com passa, per exemple, en aquest edifici del carrer Amigó.

De fet, les estelades i les banderes espanyoles més grans de la ciutat les he vist ben a la vora, a la zona de Muntaner amb Madrazo. També és veritat que el títol d’aquest post, en comptes de “Un 12 d’octubre amb força bandera espanyola a la zona alta de Barcelona” podria ser “amb bandera espanyola restringida a la zona alta”, a l’Upper Diagonal que diria Cristian Segura.

D’altra banda, uns apunts ràpids de la mani del 12O. Que està molt bé que tots ens poguem manifestar; que el moviment espanyolista està més organitzat que ara fa un any, és normal; que malgrat tot encara és una convocatòria força limitada, res a veure amb la de la Via, tot i que segurament anirà a més. Més aviat recorda els nostres 11 de setembre d’abans; i que el perfil de gent era l’habitual: sobretot de barris alts de Barcelona amb potser alguna incorporació de gent de l’àrea metropolitana sumada per Ciutadans. Però sobretot, gent que porta els fills a algunes escoles de Sarrià.

Aquesta nova situació l’haurem de gestionar bé i entre tots, respectant majories i minories. I, com ja passa ara, que cadascú pengi la bandera que vulgui.