Divendres vaig rebre aquest avís d’en Peri, un lector d’aquest blog: “Avui, passant pel carrer Provença (al costat de la sortida de Ferrocarrils), he vist com estaven traient runa de l’edifici modernista del nº 209 i m’he adonat que la runa era paviment hidràulic de la casa Escofet, i bastant esmicoladet. T’envio unes fotos per si t’interessa o en vols deixar constància al teu blog”.

En Peri afegeix: “És una llàstima que les nostres lleis de protecció del patrimoni no pensin en aquests petits elements que, dia a dia, van desapareixent dels interiors modernistes de la nostra ciutat”. Mireu quina meravella de rajola hidràulica!

Moltes gràcies a en Peri per les fotos i per la informació. Poc podem fer des d’aquest blog més que deixar-ne constància i lamentar la pèrdua de patrimoni que suposa tot aquest material convertit en runa i que ningú no aprofita. És una llàstima la quantitat d’edificis de l’Eixample als que se’ls està traient el paviment hisdràulic. Quan ja no en quedin o siguin escassos els trobarem a faltar i algú dirà que va ser una llàstima que aquest material no es protegís, oi?