L1340149.JPG

Les dues noies que veieu a la foto són la Mònica i l’Anahí, dues estudiants de l’Escola d’Arquitectura de la UPC. Diumenge a la nit estaven fent, en plena Ronda General Mitre, un treball per l’assignatura de ‘Projectes’ de quart curs de la facultat.

I el feien davant de la Casa Tosquella, molt a la vora de la plaça Lesseps, que té entrada al jardí pel carrer Vallirana. Una casa amb decoració modernista posterior a la seva construcció inicial -segons m’expliquen- i amb dos nivells: un que ara queda curiosament soterrat perquè era l’antiga sortida al jardí.

Potser alguns recordareu que fa uns mesos al Vivir de La Vanguardia van parlar d’aquesta casa,  arran del cas de la llogatera de tota la vida que hi viu, una senyora molt gran que es diu Dolors i que va ser desheretada de la casa quan va lluitar contra la seva demolició. Ha aconseguit que sigui una de les últimes cases del que va ser el barri, hi viu i quan LV va fer el reportatge havia de conviure amb uns okupes a l’altra banda de la finca que no es comportaven gaire bé.

L1340147.JPG

La qüestió és el professor Jordi Adell ha encarregat als seus alumnes que facin una acció a cost zero sobre la casa. I a la Mónica Arnilas, l’Anaïs Guillamon i l’Anahí Sanz se’ls va acudir pintar sobre paper d’embalar com un miratge que faci de continuació del jardí de la casa, amb la idea d’imaginar com era el jardí abans que el mutilessin amb motiu de la construcció de la Ronda i del mur actual de l’edifici.

Tenien previst, en algun moment de poc transit, allargar el miratge fins a la calçada.

Bravo!

L1340150.JPG

(Per cert! Jo tenia uns familiars, recentment morts, que vivien a la zona abans de la construcció de la Ronda. I explicaven el drama que els va suposar la autopista que els van col·locar davant de casa…)

A sota penjo uns vídeos sobre el projecte que m’han passat les tres estudiants:
També podeu trobar fotos clicant aquí