A les cinc de la tarda he vist com començava la manifestació convocada pel comitè de vaga de l’Assemblea de Barcelona, a plaça Universitat. La marxa ha seguit per la Ronda Universitat fins davant l’edifici del Banco de Crédito Español a plaça Catalunya, que ha estat ocupat en una acció que podem qualificar d’espectacular. Tot i que també s’ha de dir que es tracta d’un edifici en obres des de fa temps.

http://www.elpunt.cat

Aquesta foto l’he copiat d’El Punt.  Ja veieu que a la façana principal de l’edifici hi penja una gran pancarta que diu: “La banca ens asfíxia, la patronal ens explota, els polítics ens menteixen, CCOO i UGT ens venen: a la merda!”.

És interessant veure com ha anat extenent-se la informació en aquesta ocasió. He vist la manifestació a les 17h a pl Universitat. A les 7 de la tarda Indymedia deia simplement: “s’està ocupant el Banc de Crèdit Espanyol”. Després he rebut uns pocs twits que confirmaven la notícia. Per Internet ningú no deia res fins que Vilaweb n’ha informat.

(Per cert!  No és un edifici qualsevol: sobretot perquè és un banc, que és del que es tracta. Però també perquè  els barcelonins tenim molt presents en el nostre imaginari col·lectiu les imatges de pancartes del PSUC a l’Hotel Colón, un altre edifici però que estava en aquest mateix indret l’any 36. Com explica en Dani Cortijo als comentaris, en aquell temps els anarquistes ocupaven l’edifici del davant, el de Telefónica)

No hi ha cap article relacionat.